TRABZON / ORTAHİSAR - Yunus Emre Ortaokulu

Yunus Emre Ortaokulu

BAHÇECİK MAH. ALİM SK. BLOK NO 1A ORTAHİSAR / TRABZON
Vizyon
Bulunduğu çevreye yön veren, sosyal ve ahlaki değerlere sahip, başarıya odaklanmış bireyler yetiştirebilen bir okul olmak.
Misyon
Öğrencilerimizi Milli Eğitim genel ve temel amaçları doğrultusunda Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş, günün teknolojisini kullanıp gerekli akademik eğitim veren ortamlar sağlayarak sosyal ve kültürel açıdan donanımlı, yeteneklerinin farkına varan, özgüven sahibi, ahlaki değerlere ve tarih bilincine sahip bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuzun eğitim-öğretim alanında öğrencilerimizi bir üst eğitim kurumuna yerleştimeye dönük çeşitli başarıları mevcuttur. Bunun yanında sosyal, kültürel ve sportif alanda da başarıları vardır.
Kütüphane Kitap Sayısı :1950
Kalorifer katı yakıt
Ortahisar
Sportif Etkinlikler
Okulumuzun sportif alanlardaki başarıları; 1-2012-2013 eğitim-öğretim yılında Yıldız kızlar hentbol il birinciliği, Yıldız kızlar hentbol Türkiye Çeyrek Finallerine katılım ve grup birinciliği Yıldız kızlar hentbol Türkiye Yarı Finalleri grup üçüncülüğü 2-2013-2014 Yıldız kızlar hentbol il ikinciliği Küçük kızlar hentbol il üçüncülüğü Yıldız erkekler hentbol il üçüncülüğü 3-2015-2016 Yıldız kızlar hentbol il ikinciliği Yıldız kızlar masa tenisi il ikinciliği küçük kızlar masa tenisi il üçüncülüğü 4-2016-2017 Yıldız kızlar masa tenisi il birinciliği Yıldız Kızlar judo il birinciliği Yıldız kızlar taekwondo il birinciliği
Bilimsel Etkinlikler
Fen ve Teknoloji dersine yönelik hazırlanan Bu Benim Eserim adlı yarışmada il derecesine giren iki adet proje ile Erzurum´da düzenlenen bölge yarışmasına katılım. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında okulumuzda 2014-2015 ve 2015-2016 eğitim öğretim yıllarında iki adet Bilim Fuarı tamamlanmış olup, 53 adet proje öğrencilerimiz tarafından hazırlanıp ziyaretçilere sunumu yapılmıştır.